Kapla

Sorteer op:

Met Kapla kan je heerlijk thuis de mooiste bouwwerken maken.

Je kan prima alleen spelen met Kapla, maar het is nog leuker voor ouders en kinderen om samen te bouwen.

Wat is Kapla?

KAPLA is houten constructie speelgoed. Het is gemaak van allemaal identieke naaldhouten Kabouterplankjes.

De unieke afmeting van de plankjes zijn ideaal voor het bouwen van zeer veel verschillene bouwwerken. Het bouwen met KAPLA is eenvoudig. Je hebt geen lijm of schroeven nodig. Elk plankje wordt eenvoudig op de ander gebouwd.

Daarbij is de balans belangrijk. De bouwmogelijkheden zijn eindeloos.

Pedagogische waarde

KAPLA is een spel maar ook een veel gebruikt pedagogisch hulpmiddel in scholen. Het gebruik van de identieke plankjes, zonder enig bevestigingselement, ontwikkelt de bekwaamheid om in een 3 dimensionale ruimte te denken en het staat het kind toe de bouwmethodes te laten ontdekken en te verfijnen.

Het spel bevordert de kennis van meetkunde, natuurkunde en technologie en bereidt het kind voor in de kunstwereld, de vormen en ruimtes. KAPLA® fascinineert, brengt enthousiasme teweeg, en ontwikkelt zowel de motoriek, het evenwichtsinzicht  als de concentratie.

Het kind ontwikkelt, alleen of in een groep, originele en gecompliceerde bouwwerken en kiest de vormen volgens eigen creativiteit. Deze activiteit vraagt tegelijkertijd precisie en fantasie. Een wiskundig denkspel wat tevens een beroep doet op de logica en verbeelding. Het is een allesomvattend spel, geschikt voor alle leeftijden.

Een KAPLA bouwer is de maker van het vergankelijke. De creatie eindigt altijd in een inéénstorting. Er blijft een hoopje plankjes over  voor het bouwen van een nieuw kunstwerk.  Wat telt, is niet het realiseren van iets maar al bouwende zichzelf te ontplooien tijdens het creëren.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x